Yoso

Trápíte se? Možná k tomu máte i své důvody. Každopádně to je ale právě tento web, který vám určitě nenadělá žádné další vrásky na vašem čele.

Zubař je pro nás důležitý


Pečujete o svůj chrup? Dbáte na ústní hygienu? Děláte správnou věc. Zuby jsou důležité, nebo je to tedy můj názor. Jelikož pokud nemáte zuby, nebo o ně nepečujete a váš chrup je v dezolátním stavu, tak to o vás taky něco vypovídá. Ano chápu, někteří lidé, zato nemohou. Zdravotní komplikace jako je paradentóza, tak stou se moc dělat nemá. Bohužel se s ní člověk musí naučit žít a najít kvalitního zubaře, nebo vyhledat opravdu dobrou kliniku, kde vám s problémem pomohou. Nic méně, o svůj chrup musíme pečovat, a pokud máte děti, tak určitě byste měli dodržovat a dbát na hygienu i dětí. Někdy je to boj, znám to z vlastní zkušenosti, ale jde to naučit a pak se těší na čištění.

zubař

Kdy by se měli čistit zoubky dětem. Určitě hned o prořezání. Návštěva zubaře by měla proběhnout už s první prořezaným zoubkem. Díky brzké návštěvě si vaše dítě bude zvykat na ordinaci a zubaře, který bude o jeho zoubky taky pečovat. Pak už bude snadnější a snesitelnější další návštěvy. Větší děti a dospělí se zubařů bojí. Ano je to naprosto pochopitelné. Každý z nás si nese nějaký špatný zážitek od zubaře, ale kolikrát si za to můžeme my sami, protože zubaře nenavštěvujeme, nechodíme na pravidelné prohlídky, a hlavně nepečujeme o svůj chrup. A je jasné, že když o něj nepečujeme, tak se nám zuby začnou kazit. Důležité je, abychom nedošli do takového stádia, že si takhle postupně necháme zkazit zuby úplně.

zubař

Překonejte strach ze zubaře. Najděte si kvalitního zubaře nebo zubní kliniku třeba v Praze. Postarají se o vás. Určitě budete před první návštěvou nervózní a budete se bát. Nebojte se o tom se specialistou mluvit. On vás pochopí. Nebudete první ani poslední. Důležitá je komunikace mezi vámi. A pokud je to opravdu dobrý zubař, tak od něho budete odcházet opravdu pokaždé s úsměvem. Ano, některé zákroky jsou nepříjemné, nebo mohu bolet. Ale díky opravám budete mít zdraví chrup. Pak stačí chodit na pravidelné prohlídky, zvážit dentální hygienu a o zuby se pořádně starat.