Yoso

Trápíte se? Možná k tomu máte i své důvody. Každopádně to je ale právě tento web, který vám určitě nenadělá žádné další vrásky na vašem čele.

Nezbytnost vody


Voda je zásadní a nezbytná sloučenina, která se zde na zemi vyskytuje. Bez ní by na planetě nebyl možný život. Stejně tak, jako není možný na některých jiných planetách naší sluneční soustavy. Někdy jsou to dokonce planety, které by vzniku života odpovídaly, ale právě proto, že zde není voda nebo není přítomna ve vhodném skupenství, je žití zde nemožné. Voda je velmi jednoduchou sloučeninou. Stačí si představit dvě molekuly vodíku a jeden kyslík. Jejich naprosto speciální uspořádání vede k originálním vlastnostem, které žádná jiná sloučenina nemůže napodobit.

květiny

Vše je tak důmyslně vytvořeno, že i ty nejmenší detaily zapadají do jednoho velkého celku. Stačí si představit, že to, že ve vodě žijí ryby, a to během celého roku, je stále jen důsledek dokonalého fungování přírody, chemických a fyzikálních zákonů. Pokud se na to člověk takto podívá, ani mu nepřijde možné, že by to vše měla být jen náhoda. Voda je neoddělitelnou součástí lidského organismu. Pokud bychom měli vydržet bez vody, zvládli bychom to jen několik málo dní. Dokázali byste si představit, že byste sice měli dostatečné množství k pití, ale na nic víc by Vám už voda nezbyla?

truhlík

Všechno vaření nebo uklízení by bylo nemožné. Úroveň hygieny by klesla na mizivou úroveň, takže bychom museli počítat s tím, že by se mezi lidmi začaly rozšiřovat různé nemoci i infekce. Celá příroda by trpěla, kdyby vody nebyl dostatek. Jediné, co by mohlo přežívat by byly umělé květiny v truhlíku. Jednoduše řečeno, voda je nezbytnou součástí přírody, bez které bychom nemohli přežít. Jen se podle toho mnohdy nechováme. Již teď je patrné, že během horkých letních měsíců, vod postě nadbytek není. Bylo by proto vhodné začít přemýšlet nad tím, kdy vodu používáme, a kdy je to jen plýtvání a kdy ji doopravdy potřebujeme. I malé změny, kterých se budeme dennodenně držet mohou znamenat velkou úsporu.