Yoso

Trápíte se? Možná k tomu máte i své důvody. Každopádně to je ale právě tento web, který vám určitě nenadělá žádné další vrásky na vašem čele.

Dětský zubař – i ti nejmenší si zaslouží tu nejlepší péči o své zoubky


Jakou roli hrají dětští zubaři? Velkou. Jenomže výběr toho pravého zubaře pro děti je mnohem obtížnější než výběr zubaře pro dospělé. Mnoho rodičů se bojí, že budou svým dětem působit bolest a trauma dříve, než je to nutné, a proto chodí s dětmi k zubaři až tehdy, mají-li nějaký problém. Což je špatně, protože dítě pak má spojeného zubaře s něčím, co je mu nepříjemné nebo bolestivé. Daleko lepší je brát děti k zubaře již od útlého věku, kdy se jedná zejména o preventivní prohlídky, jež nebudou děti traumatizovat. Dětská stomatologie je specializovaný obor, který se zaměřuje na prevenci, diagnostiku a léčbu zubních problémů dětí.

zubař

Dětský zubní lékař má odlišné metody a přístup ke svým pacientům, protože bere v potaz jejich věk a vývoj. Takoví stomatologové používají často techniky, které jsou pro děti zábavné a nestresují je. Takový přístup je důležitý, aby si dítě již od útlého věku budovalo pozitivní vztah k péči o zuby. Jak vypadá taková první návštěva? Měly by se uskutečnit ve věku asi jednoho roku dítěte, nebo v okamžiku, kdy mu vyroste první mléčný zoubek. Zubař se podívá na stav ústní dutiny a dá rodičům rady ohledně správné dentální hygieny. Důležitým aspektem je to, že se dítě poprvé seznámí s prostředím stomatologie a neodnese si traumatizující zážitek, který by mu znepříjemnil další návštěvy stomatologa.

kartáček

Opravdu není třeba čekat s návštěvou lékaře až do doby, kdy se se zoubky objeví první problémy. Cílem dětských zubařů je totiž mimo jiné i dbát na prevenci před problémy s ústní dutinou. Proto si s rodiči, případně už i s dítětem, projde zubař základy péče o zoubky a může také aplikovat fluoridové ošetření, které zabraňuje zubnímu kazu. Pokud hledáte zubaře pro děti s pozitivním a citlivým přístupem, navštivte dětského zubaře Praha 3. Dostane se vám péče, kde je hlavní důvěra a pozitivní přístup k dětským pacientům. Vaše ratolesti si už nikdy nebudou od zubaře odnášet negativní zážitky.