Yoso

Trápíte se? Možná k tomu máte i své důvody. Každopádně to je ale právě tento web, který vám určitě nenadělá žádné další vrásky na vašem čele.

Vybudujte podlahové topení svépomocí


Udržovat dobré sousedské vztahy se vyplatí – někteří lidé udržují dobré sousedské vztahy v tom smyslu, že si navzájem pomáhají v některých situacích, čímž ušetří i nemalé peníze. Kupříkladu se domluví, že budou společně stavět mezi svými parcelami dřevěný plot, anebo tu společnými silami vysází plot živý, a po mnoha letech se stále budou těšit z jeho přítomnosti. A pokud bude třeba plot natřít, chopí se práce oba dva, každý natře polovinu a tím se každému sníží pracovní zátěž.

práce na podlaze

Velmi podobně to může probíhat i u výstavby podlahového topení. Oba dva se domluví, že si vybudují každý ve svém domě topení v podlaze s tím, že si budou navzájem vypomáhat při pokládce desek pro podlahové topení heatsys.eu s topnými hadicemi, a také desek cemento-vláknitých, které jsou již pochozí, a na jejichž povrch se klade konečná podlahová krytina.

posezení na podlaze

Pokládka podlahového topení ve dvou lidech je u suchého systému velmi rychlá a jednoduchá a za několik hodin máte hotovo. Do systémových desek vtlačíte topné potrubí a necháte jej pak instalatérem zapojit do rozdělovače a ten pak připojíte k topnému zdroji, což by mohl být i krb s tepelným výměníkem.

S podlahovým topením získáte zásadní výhody, jimiž nedisponuje žádný jiný topný systém, protože teplo rozložené na podlaze po celé její ploše umožňuje prohřívat prostory rovnoměrně, aniž byste je museli přetápět. Přetápění místností je typickým nešvarem u radiátorů ústředního topení, abyste netrpěli zimou na vaše nohy, kvůli tomu zvýšíte teplotu na termostatu o dva stupně Celsia, což váš záměr sice vyplní, ale na úkor vysokých teplot u stropu, takže například u země je 22 stupňů Celsia a u stropu o čtyři stupně víc, a to naprosto zbytečně, protože se u stropu nikdo nezdržuje. U podlahového topení je teplota v místnosti ve všech vrstvách přibližně stejná, což si snadno ověříte měřením.