Yoso

Trápíte se? Možná k tomu máte i své důvody. Každopádně to je ale právě tento web, který vám určitě nenadělá žádné další vrásky na vašem čele.

Tipy na vaše šetření


Lidé šetří nešetří. Dnešní doba je na šetření velmi podivná. Inflace je tak vysoká, že mnoho lidí nemá žádné prostředky na to, aby něco ušetřili. Přesto bychom se ale měli snažit šetřit. Potřebujeme přeci mít nějakou rezervu, kdyby se stalo něco nečekaného a čekali nás nějaké výdaje. Pokud si nemůžete odkládat pravidelně z výplaty nějakou částku, je dobré začít šetřit na malých věcech. I malé věci vám mohou pomoci ušetřit slušnou částku peněz.

Připravte se na nákup potravin

Nákup potravin bývá jedním z největších výdajů v rozpočtu domácnosti. Ušetřit můžete tak, že se na nákup připravíte. Sepište si, co budete další týden vařit. Tak se ujistíte, že nebudete kupovat zbytečné potraviny. Projděte si také předem letáky a prozkoumejte různé akce.

nákup potravin

Odložte nákup na měsíc

Touží vaše srdce po nějakém nákupu? Ať už je to oblečení, videohra nebo nová elektronika, nekupujte danou věc hned. Nechte si třicet dní na rozmyšlenou. Pokud i po třiceti dnech budete po věci toužit, můžete si ji koupit. S velkou pravděpodobností si ale uvědomíte, že onu věc až tolik nepotřebujete.

Změňte svůj tarif

Telefonní tarif může být taky velký zásah do vašeho rozpočtu. Poohlédněte se, jestli vám operátor nedá lepší nabídku, nebo jestli vám lepší nabídku nedá konkurence. Můžete tím měsíčně ušetřit i několik set korun, které si můžete uspořit.

netflix

Prozkoumejte předplatné

Měsíčně platíme za předplatné velké peníze. Může se jednat o streamovací služby, různé aplikace, služby. Všechny prozkoumejte a projděte si, jestli opravdu všechny potřebujete. Pokud možno, zrušte svých předplatných co nejvíce.

Užívejte si zábavu zdarma

Abyste se zabavili sami, s partnerem či rodinou, nemusíte utrácet peníze. Využijte toho, co vám nabízí příroda. Využívejte také komunitní akce ve vašem městě, které bývají zdarma, ať se jedná o různé výstavy, koncerty nebo divadelní představení.